ALKALICKÁ KANGEN VODA
PREKYSLENIE ORGANIZMU A KYSLO-ZÁSADITÁ ROVNOVÁHA
Zrejme každý človek na svete, má prianie prežiť dlhý zdravý život po boku svojich najbližších. Keď je človek zdravý, môže robiť čokoľvek a aj čokoľvek dosiahnuť.
Avšak s pribúdajúcim vekom sa začínajú objavovať zdravotné problémy. Obraciame sa teda na odborníkov lekárov a začíname dochádzať na rôzne analýzy a vyšetrenia. S postupom času pribúda liekov, ktoré „musíme“ užívať. Jedna zaujímavá teória hovorí, že keď nás napríklad rozbolí hlava, siahneme po nejakej tabletke na bolesť, ale väčšina liekov funguje tým spôsobom, ako keby sme šli autom, rozsvietila by sa nám kontrolka na výmenu oleja a my by sme siahli po kladivku a kontrolku rozbili, aby nás nerušila. Tým sme však nevyriešili podstatu problému. Rovnako ako liek, ktorý nás zbaví bolesti. Avšak dôležitejšie je zistiť, z akého dôvodu nás bolesť či choroba zachvátila.
Strata energie, precitlivenosť a podráždenosť, zahlienenie a zápcha, zápaly, stuhnutie mäkkých tkanív (zatvrdliny ako napr. vredy), bolesti svalov, kôrnatenie ciev, tvorenie vredov, zažívacie problémy, rakovina, choroby srdca, mŕtvica, infarkty, osteoporóza, cukrovka a mnohé ďalšie zdravotné problémy majú pôvod v našich stravovacích návykoch a životnom štýle. Nové teórie hovoria, že rakovina je choroba, ktorú si ľudia, vďaka životnému štýlu a globálnemu znečisteniu našej planéty, spôsobili sami.
Prekyslenie organizmu je v súčasnom svete jedným z najnebezpečnejších degeneratívnych zdravotných problémov vôbec. Obzvlášť preto, že mu doposiaľ nie je venovaná patričná pozornosť. Prekyslenie, jeho dopady a súvislosti, zdá sa unikajú ako oficiálnej náuke o zdraví, tak i nám samotným. Málokto si doposiaľ dokáže uvedomiť priamy vzťah medzi možným dlhodobým nadbytkom kyselín v organizme a zdravím. Zdravie, čiže stav bez chorôb, je totiž bezprostredne závislé na rovnováhe kyslých a zásaditých látok v tele. Stav nadbytku kyselín spôsobuje či zhoršuje drvivú väčšinu chorôb. Podľa významných svetových autorov totiž skoro nie je možné ochorieť, ak dokážeme udržať správnu zásadito-kyslú rovnováhu v organizme. A čo to znamená pre chorých? Pokiaľ je možné nastoliť správny pomer kyselín a zásad v tele, je vždy možná náprava zdravotného stavu či dokonca vyliečenia!
„Každé chronické ochorenie začína lokálnymi skrytými acidózami – prekyslením, ktoré pokračujú latentnou – skrytou acidózou základné substancie so zodpovedajúcimi rekciami buniek. Končí tým, že sa v organizme etabluje uzavretý kruh a pri následnej masívnej acidóze, ktorá sa môže prejaviť “zatuhnutím“ postihnutého tkaniva sa stráca možnosť riadiť v ňom základné životné pochody“ …toto je jedno z prehlásení profesora H. Heina, vedúceho Anatomického a klinicko-morfologického inštitútu na univerzite vo Wittene v Nemecku. Podľa tohto odborníka šance na uzdravenie začínajú odbúraním chronickej acidózy, okrem iného zvýšením zásob zásaditých látok a zachytením voľných radikálov.
Profesor Otto Warburg, nositeľ Nobelovej ceny za medicínu v roku 1931 vyhlásil, že choroby nemôžu prežiť v alkalickom prostredí. Už vieme, že vyše 90% ochorení súvisí s kyslosťou organizmu. Napríklad značná časť potravín, ktoré konzumujeme, je kyslá, Kyslá bunka je rakovinotvorná, zdravá bunka je alkalická.
Jedným zo základných faktorov dobrého zdravotného stavu je udržovať kyslosť organizmu v rovnováhe. No pri dnešnom stravovaní a potravinárskej výrobe dochádza k okysleniu ľudského organizmu. Jeme najmä mäso a jeho produkty, výrobky z bielej múky, kávu, alkoholické nápoje, pasterizované šťavy, ryby a morské plody, chlieb, pečivo, sladkosti, vajcia, nápoje sýtené oxidom uhličitým a rôzne iné. Alkalických produktov konzumujeme oveľa menej. Sem patrí čerstvé ovocie, zelenina, šalát, zemiaky, nesýtené vody, šťavy a tak ďalej. Je zrejmé, že samotná diéta na udržanie normálnej alkalickej kyselinovej bilancie naozaj nie je ľahkou úlohou.
Metabolický proces nášho tela sa snaží neutralizovať kyseliny a snaží sa ich odstrániť močom, potom a vydychovaním oxidu uhličitého. Udržiavať správny pomer kyselín a zásad v tele je žiaduce a nutné. Náš organizmus to vie úplne presne a preto s geniálnou presnosťou udržuje v správnom pH orgán, ktorý považuje za najdôležitejší. Krv! Krv má pH 7,35 až 7,45 s veľmi nepatrnými výkyvmi. Pokiaľ by sa táto hodnota výraznejšie znížila pod 7,35 človek stráca vedomie a zomiera. Aké jednoznačné… Celý rad biochemických pochodov v tele je zameraných na udržanie pH krvi a to i za cenu „nesprávnej funkcie iného orgánu“ Krv má jednoducho prednosť…
Telo sa snaží tieto odpady zbierať v rôznych miestach, najmä v tukovej vrstve, čím sa znižuje odbúravanie tukov. Hromadenie tuku a obezita má za následok zvýšený cholesterol, zaťažené obličky, žlčové kamene, srdcovo cievne komplikácie a iné.
Ako sa tento dôležitý proces realizuje? Kyseliny sú pre organizmus škodlivé látky. Pre zaistenie spomenutej acido – bázickej rovnováhy je bezpodmienečne nutné kyseliny z tela priebežne odbúravať / redukovať. K odbúravaniu kyselín môže prísť iba za prítomnosti látok zásaditého charakteru. Pokiaľ je ich príjem dostatočný, je všetko v poriadku. Pokiaľ prijímame zásaditých látok málo a kyslých mnoho, organizmus je nútený použiť pre redukciu kyselín uložené zásadité látky . Vápnik z kostí a zubov, chróm zo pankreasu, zinok z prostaty, horčík, ktorý bol pôvodne určený pre nervovú činnosť atď.. Tým dochádza k ochromeniu bezchybnej činnosti orgánov a následne k chorobám, ktoré sa dlhodobým prekyslením stávajú chronické. Mohol by nasledovať dlhý zoznam chorôb počnúc alergiami, artrózami… a končiac napr. žalúdočnými vredmi.
S pribúdajúcim vekom telo stále ťažšie likviduje odpad vznikajúcich kyselín a tak sa usádzajú, hromadia sa v rôznych častiach tela, ktoré sa týmto okysľuje. V miestach kde nastáva hromadenie kyslých odpadov, nastávajú poruchy krvného obehu a pri nedostatočnom prekrvení životne dôležitých orgánov sú narušené ich funkcie. Dôsledkom hromadenia kyslých odpadov je predčasné starnutie a jedna z najdôležitejších príčin degeneratívnych chorôb a onkologických ochorení.
Rôzne začiatky chorôb
Absenciu zásaditých látok v potravinách, najmä vápnika, si telo vyrovnáva alebo „požičiava od kosti“ a začína osteoporóza. Kyselina močová a nadmerné hromadenie solí v kĺboch podporuje rozvoj artritídy a dny. Ak je nízky fond na neutralizáciu kyslého odpadu z nedostatku vápnika, narušuje sa produkcia inzulínu a môže viesť k cukrovke. V poslednej dobe trpí veľa ľudí kyslosťou žalúdka. Kyslý odpad sa hromadí v cievach, znižuje prietok krvi a zvyšuje krvný tlak. Upcháva kapiláry, ktoré dodávajú krv do mozgu. Narušuje sa krvný obeh, srdcové ochorenie začína, rozvíja sa ateroskleróza. Pri zvýšenej fyzickej záťaži, v prípade stresových situácií, môže krvný tlak prudko vzrásť a vytlačiť plávajúci odpad častíc, ktoré môžu upchať cievy zásobujúce mozog krvou. Môže existovať reálne riziko mŕtvice. Ionizovaná zásaditá voda, kyslé odpady prirodzene rozpúšťa, skvapalňuje ich, čím sa ľahko odstránia v obličkách. Mastné ruky kyslím octom neumyjeme. Pomôže nám mydlo, je alkalické, neutralizuje tuk a ruky odmastí.)
Asi každý z nás sa obáva ochorení a bolestí, ktoré človeka vyradia z práce, obmedzia športové vyžitie, záľuby či koníčky. Hromadenie kyslého odpadu, ktorý sa ukladá u každého inak a inde, často spôsobuje ochorenia. Je dôležité pochopiť, že všetky potraviny či už zdravšie alebo menej zdravé, drahšie alebo lacnejšie, produkujú kyslé odpady, ktorých akumulácia je hlavnou príčinou degeneratívnych ochorení dospelých. Preto pri znížení akumulácie odpadových kyselín v tele, by zlepšenie celkového zdravotného stavu nemalo byť prekvapením. Zásaditá voda sa vie veľmi účinne vyrovnať s touto neľahkou úlohou.
Nové teórie hovoria, že rakovina je choroba, ktorú si ľudia, vďaka životnému štýlu a globálnemu znečistenie našej planéty, spôsobili sami. 60% úmrtnosti v SR je zapríčinené chorobami srdca a ciev (kardiovaskulárne) a 23% potom nádorovými ochoreniami!
Ich súvislosť so stravovaním je zrejmá. Dobrou správou je, že sa väčšine zdravotných problémov dá úspešne predchádzať alebo ich úspešne liečiť. Avšak je treba si uvedomiť, že naše telo je jediný liečebný systém, ktorý nám môže vrátiť rovnováhu, keď udrie choroba. Liek môže pomôcť telu v stave núdze, chirurgický zákrok môže byť za určitých okolností nevyhnutný, ale schopnosť liečiť má len naše telo. Bunky v ľudskom tele neustále odumierajú a nahrádzajú ich nové bunky. Náhrada buniek novými sa v rôznych oblastiach tela uskutočňuje v priebehu niekoľkých dní, zatiaľ čo v iných oblastiach trvá tento proces až niekoľko rokov. Nakoniec sa všetky bunky vymenia. Tieto nové bunky vytvárajú telo z vody a potravy, ktorú denne konzumujeme. Táto skutočnosť oprávňuje k tvrdeniu, že kvalita prijímanej vody a potravy určuje naše zdravie. Ak je kvalita potravy a vody zlá, gastrointestinálny systém je vystavený stresu ako prvý.
V ďalšom kroku sa zlé látky vstrebané z potravy a tekutín prepravujú cievami do všetkých buniek v tele. Bunky môžu k produkcii nových buniek použiť len dodané ingrediencie bez ohľadu na to, akú zlú kvalitu majú. Týmto spôsobom vhodnosť a kvalita potravy a vody určuje zdravie celého tela. Väčšina zdravotných ťažkostí a chorôb je potom teda zapríčinená značným prekyslením organizmu, pretože väčšina jedál a obľúbených nápojov má pH nižšie než je nutné pH krvi, dlhšie sú príčiny v poškodení voľnými radikálmi, ktoré sú vedľajším produktom prijímanej potravy, chemikálií, stresu a v neposlednom rade aj nedostatočná hydratácia. Obsah vody v ľudskom tele je 60% – 80%, pričom u malých detí tvorí voda 80% telesnej hmotnosti a u seniorov sa znižuje až pod 60%.
KANGEN VODA NEUTRALIZUJE PREKYSLENIE ORGANIZMU
Pomáha neutralizovať prekyslenie organizmu a udržiava bunky v prirodzenej rovnováhe.
Voda Kangen má pH 9,5 oproti vode z vodovodu a baleným vodám, ktoré majú pH 7 a nižšie a to znemená, že sú kyslé.
Pomáha teda prirodzenou formou udržovať kyslo-zásaditú rovnováhu.
Žiadnym chorobám, vrátane rakoviny, sa v alkalickom (zásaditom) prostredí nedarí!
Pitná Kangen voda je alkalická. Túto vlastnosť získava vďaka elektrolýze, ktorá vodovodnú vodu v prístroji ionizuje a rozdelí na alkalickú a kyslú. Alkalická voda pomáha neutralizovať prekyslenie organizmu.
Bunky v našom tele musia zostať v ich prirodzenej mierne alkalickej rovnováhe pre optimálne zdravie. Nesprávny životný štýl – nedostatočný pitný režim, stres, priemyselne spracované kyslé potraviny a presladené kyslé nápoje alebo balené kyslé vody nie sú prospešné pre naše zdravie.
Kyslosť alebo zásaditosť vody sa meria hodnotou pH, čiže potenciál vodíka (Power of Hydrogen) na stupnici od 0 do 14 (hodnota 7 predstavuje neutrálnu vodu, hodnota nad 7 je alkalická voda, ktorá prospieva zdraviu. Hodnota pod 7 je kyslá voda, neprospieva zdraviu).
ČO JE TO PH (PH, POTENTIAL HYDROGEN, POTENCIÁL VODÍKA)?
Tak ako kilometer meria vzdialenosť, tak pH meria stupeň kyslosti alebo zásaditosti látky ako napr. vody na stupnici od 0 do 14.
Zásaditá voda má pH vyššie ako 7. Neutrálna voda má pH 7. Kyslá voda má pH nižšie ako 7.
V závislosti od pomeru vodíkových (H+) a hydroxydových iónov je voda kyslá (ak má viac vodíkových iónov) , neutrálna (ak je ich rovnaký počet) alebo zásaditá (ak má viac hydroxydových iónov).
Naše telo si udržuje pH mierne alkalické. Priemyselne upravovaná strava, balené vody, nealko nápoje sú kyslé. Dokonca napr. Sprite alebo Pepsi sú veľmi kyslé, t.j. zdraviu škodlivé. Voda z vodovodu je mierne alkalická. Kangen voda je viac alkalická, preto napomáha vyrovnávať škodlivé prekyslenie organizmu.
VIDEÁ O ALKALICKEJ KANGEN VODE
Comments are closed.